Skolen i Australia er ikke norsk

Tro det eller ei, men det er helt sant! Jeg har nå vært noen dager på skolen og har dermed gjort meg opp et visst inntrykk av hvordan ting fungerer. Det er naturlig at det er enkelte forskjeller fra undervisningen i Norge, men sett bort ifra opplagte ting som at undervisningen foregår på engelsk, er det flere ting som overrasker meg.

TEGNING: Nei, det er ikke et bilde tatt i fjerde klasse. Christine lager storyboard i tutorial.

TEGNING: Nei, det er ikke et bilde tatt i fjerde klasse. Christine lager storyboard i tutorial.

I fagene jeg tar ser det ut til at undervisningen deles i to. Det som utgjør spesielt stor forskjell fra Norge er at man i prinsippet unngår typisk «face-to-face» undervisning, hvor læreren holder en monolog. Det er ikke meg imot. I stedet for at læreren gjentar ting den har sagt på samme måte de siste 15 årene, lager de heller videoer av undervisningen, hvor alt er forklart på en god måte. Dermed kan vi se det når vi vil, spole frem og tilbake og se det hvor ofte vi vil. Det slutter ikke der. Utover videoene har vi såkalte «tutorials», hvor vi tester ut det vi har lært i praksis. Dette gjør undervisningen mye mer livlig, men det krever kanskje noe mer av selvdisiplinen. Det er fordeler og ulemper med det, og alt i alt liker jeg forandringen. Det er ingen overraskelse at foreleserne virker å variere noe i kvalitet, men felles for alle ser ut til å være at de brenner for faget, noe som er virkelig motiverende.

HMM: Selv motiverende lærere klarer ikke å få meg til å tegne bedre enn en fireåring.

HMM: Selv motiverende lærere klarer ikke å få meg til å tegne bedre enn en fireåring.

ORGANISERT: Slik holder jeg orden på mine assessments.

KONTROLL PÅ SYSAKENE: Slik holder jeg orden på mine assessments.

I tillegg har vi ikke én stor eksamen i hvert fag. Derimot har vi 3-5 «assessments», noe som tilsvarer prøver underveis i semesteret. Disse kan telle alt fra 5 %- 60 %. Jeg liker denne ordningen godt fordi man får et visst inntrykk av hvordan man ligger an underveis, samtidig som hele semesteret ikke risikerer å bli ødelagt dersom du har én dårlig dag. Karaktersystemet er også noe annerledes. Det gis nemlig 1-7, hvor 7 er det beste. Karakterene 1-3 tilsvarer stryk, så jeg håper å unngå «medaljekarakterer».

Et av fagene jeg studerer er News Photography. Det virker som et veldig smart valg! Foruten at det virker veldig nyttig å ta gode bilder, dersom man for eksempel blogger (hehe), kan jeg ikke klage på at vi i første tutorial skulle gå rundt på skolen for å teste kameraene våre. Vår første assessment i faget er å ta bilde med «selective focus», altså lav dybdeskarphet. Derfor har jeg lekt meg litt i det siste.IMG_2019

IMG_0519

IMG_1911

IMG_1927

Selv bruker jeg Canon 60D, så de aller fleste bildene på denne bloggen er ført i blekket av den lille gullgutten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation