En kommende journalist

Eirik Fure
Satt og skrev

På ei lita tavle
Tavla sprakk
Eirik skvatt
Oppi Australias flosshatt

Eirik Fure
Skrev et brev
Sendte det til Australia
Australia sa:
Hipp hurra
Sendte det til Volda

Det var ikke akkurat sånn jeg forstod at jeg skulle på utveksling, men med litt godvilje kan historien forstås.

Jeg startet på journalistikk ved Høgskulen i Volda høsten 2012. Det er et av de beste valgene jeg noen sinne har tatt. Der satt jeg og skrev. Og i tredje semester, altså høsten 2013, fikk vi muligheten til å dra ut i den store verden og komme hjem med 30 studiepoeng. Det skal jeg klare. Jeg skal gå på Griffith University, hvor mitt campus heter Gold Coast. Det er visstnok en av de beste skolene i verden. Ettersom jeg ønsker å få et utbytte av oppholdet med tanke på utdanningen har jeg valgt fag med det i bakhodet. Jeg skal ha fire fag som til sammen gir 40 credit points, noe som tilsvarer rundt 30 studiepoeng. Disse fagene skal jjeg ta:

Scriptwriting: Dette går ut på å skrive manus. Som journalist, og etter å ha studert tv-journalistikk i Volda, håper jeg dette blir nyttig å lære nye måter å fortelle historier på.

Time based video: Dette er i tilknytning til medieprosjekter. Litt usikker på detaljene.

Psykologi: Jeg synes faget er veldig spennende og journalistikk handler mye om å forstå mennesker.

Nyhetsfotografi: Sier seg selv. Å ta bilder er alltid kjekt.

Planen er å dra tilbake til Australia etter å ha reist rundt i området i noen uker etter eksamen (som skal være rundt 16. november). Deretter vil jeg returnere til Norge, og vender nesa mot Volda i starten av januar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation